Palvelut
Valmistan uusia turkkeja ja turkisasusteita mittatilaustyönä kaikista materiaaleista. Lisäksi korjaan ja muodistan turkiksia tämän päivän henkeen sopiviksi, sinua kuunnellen sekä omia ideoitani ja kokemustani hyödyntäen.
Pienilläkin korjauksilla saadaan turkkisi uudistettua. Kaulusmalli, hartialinja sekä hihansuut kaipaavat monesti päivittämistä.
Teen mielelläni arvion ja suunnittelen tyyliisi sopivan korjauksen. Huollan myös turkkisi sinulle sopivana aikana käyttökauden ulkopuolella, esimerkiksi kesällä.
Turkis on perinteinen, aito luonnonmateriaali, kuten puuvilla, pellava, nahka ja silkki. Turkisten arvostus on aina ollut omaa luokkaansa johtuen materiaalin monikäyttöisyydestä, kauneudesta ja kestävyydestä. Se kestää hyvin hoidettuna parikin vuosikymmentä. Turkisasusteessa on kestävyyttä ja siksi sen mallia voidaan muodistaa toiveesi huomioiden elämäntilanteeseesi sopivaksi. Erilaisia leikkuutekniikoita käyttäen turkiksesta saadaan aivan uudenlaisia pintoja; samettisen pehmeitä tai silkkimäisiä.
Turkkia suunniteltaessa on otettava huomioon materiaalin asettamat vaatimukset, asiakkaan toiveet ja tarpeet sekä suunnittelijan näkemys. Sovittamalla nämä kolme asiaa yhteen päästään toteuttamaan asiakasta tyydyttävä kokonaisuus. Turkit suunnitellaan tilaustyönä tarkasti harkiten juhlaan tai arkeen ja valmistetaan käsityönä alusta loppuun.
Materiaalina turkis on melko kallis kertainvestointi, mutta uusiokäyttö huomioon otettuna kustannus jakautuu jopa parille vuosikymmenelle. Vanha turkki kannattaa muodistaa tai
siitä voidaan tehdä vaikka peitto tai tyynyjä. Jos ei omista kaapeista löydy vanhoja turkkeja, niitä saattaa löytää sopivasti kirppareilta. Tuo vanha turkkisi asiantuntijan arvioitavaksi, niin selvitetään turkiksen kunto ja mitä siitä voitaisiin tehdä.
Puhdistus, raikastus ja hygiointi
Turkki voidaan myös kuivapestä ympäristöystävällisellä Leder Master -nahan huoltomenetelmällä (hiilivetypesu). Pesupalvelun toimitusaika on noin 2–3 viikkoa.
Otsonikaasulla tehtävä raikastus ja hygiointi poistaa hajuja turkiksista ja tekstiileistä
turvallisesti sekä ekologisesti. Käsittely ei vahingoita turkin kiiltoa eikä aiheuta haittaa kestävyydelle.
Turkisten hoito
Aito turkis – helppo hoitaa ja rakastaa hemmottelua
Käytä ja näytä!
Turkispukineen parasta hoitoa on käyttää sitä usein. Turkis on aito luonnontuote, joka nauttii ulkoilmasta ja kosteudesta – useimmat turkislaadut jopa räntäsateesta.
Lepuuta lempeästi!
Turkki ripustetaan tukevalle, oikein muotoillulle vaatepuulle. Näin sen paino jakautuu tasaisesti ja turkki välttyy painaumilta. Turkis läkähtyy liiasta lämmöstä, joten sitä ei tule säilyttää esim. lähellä patteria tai normaalia huoneenlämpöä lämpimämmässä paikassa.
Ravistele varovasti!
Älä kurista kastunutta turkkiasi tarttumalla sitä niskasta, vaan käännä turkin vuori itseesi päin, pane kädet kainaloista hihoihin ja ravista vasta sitten. Anna turkin kuivua itsestään vaatepuulla normaalissa huoneenlämmössä. Jos karva on litistynyt, ravistele turkista vielä kuivana. Mahdolliset painaumat oikenevat parhaiten pakkasella!
Tuuleta aika ajoin!
Pakkanen on turkiksen paras kaveri! Kun tuuletat turkistasi, älä kuitenkaan jätä sitä liian pitkäksi aikaa auringonvaloon; tumma turkis haalistuu ja vaalea kellastuu.
Hemmottele viileällä kesälomalla!
Paras tapa säilyttää turkispukineet kesän yli on luonnollisesti alan liike, jossa voit samalla sopia turkiksesi puhdistuksesta, korjauksesta tai muodistuksesta.
Kesä kotona?
Jos säilytät turkista kotona, pane se viileään, valolta suojattuun ja hyvin ilmastoituun paikkaan. (Vintti on kesällä liian kuuma ja kellari liian kostea.)
Paras turkiksen suojapeite on kangas: esimerkiksi vanhasta pussilakanasta saa
tarpeeksi tilavan ja ilmavan säilytyspussin, kun varustat sen riittävällä määrällä ilmareikiä. Turkikseen ei saa käyttää koimyrkkyä tai vastaavaa!
Hyvä tietää!
Turkki päällä istuessasi nosta hieman turkin helmaa, avaa hakaset ja napit. Näin vältyt mahdollisilta repeytymiltä ja istumapusseilta. Olkalaukun hihna kuluttaa turkista, samoin esim. kovista materiaaleista tehdyt vyöt. Taskun venyvät ajan mittaan, jos niissä on liikaa tavaraa tai kun jatkuvasti pitää kädet taskussa.
Autossa keinokuituiset istuimet kuluttavat turkista, samoin turvavyö ja istuinlämmitin. Taita turkin etukappaleen vuori turvavyötä vasten. Parhaiten turkki pysyy autossa kuosissaan, kun otat sen syliisi. Takkuuntunutta turkista voit kammata metallisella koirankammalla.
Keinokuituiset vaatteet sähköistyvät pakkasella. Sen estämiseksi sisä- tai kelsiturkin voi kevyesti pyyhkiä sisäpuolelta käyttämällä laimennetulla pyykinhuuhteluaineella kostutettua sientä. Vuoritettuja turkkeja ja takkeja varten on saatavissa sähköisyydenpoistoainetta, jota sumutetaan vuoriin.
Turkiksiin ei saa käyttää koimyrkkyä tai vastaavaa! Turkiksen kaunis ja luonnollinen kiilto kärsii myös esimerkiksi hiuslakasta ja hajuvesistä.
Turkki kannattaa puhdistuttaa säännöllisesti. Näin turkin pohjavilla saadaan puhtaaksi pölystä ja muusta mahdollisesta liasta. Peitinkarva nousee kauniisti esiin. Jos aiot itse puhdistaa turkkiasi, kysy ensin asiantuntijalta neuvoa! Pienetkin korjaustyöt kannattaa teettää välittömästi.